2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Feljelentés a négyzeten

Feljelentést tett és továbbiakat is tesz még a Magyar Demokrata Fórum (MDF) hamis vád, hamis tanúzás és a hatóság félrevezetése miatt, mert az elmúlt hetekben több jelöltjüket is alaptalan támadások és vádak érték - közölte az MDF pártigazgatója szerdán Zalaegerszegen.
2010. március 31. szerda 13:35 - HírExtra
Pusztai Erzsébet sajtótájékoztatóján azt mondta: országszerte összesen nyolc képviselőjelöltjük ellen tettek állampolgárok feljelentést, többségében azzal az indokkal, hogy szabálytalanul gyűjtötték a kopogtatócédulákat. Ezt összehangolt támadássorozatnak, megfélemlítésnek tekinti a párt, miután a bíróságok is "megvédték" az MDF jelöltjeit. A vádaskodások miatt ezért eljárásokat kezdeményeznek.

A politikus szerint soha nem volt korábban még hasonló jelenség sem, hogy adminisztratív eszközökkel próbálják ellehetetleníteni a jelölteket, és hogy "a különböző választási bizottságokban pártérdekekből szavaznak". Ez utóbbi kapcsán hangsúlyozta: a pártdelegáltaknak hivatalos személyként kellene eljárniuk, miután erre esküt is tettek. Király Zoltán fővárosi jelöltségét példaként említve hozzátette: a Fidesz és a Jobbik delegáltja a bíróság megerősítő döntése ellenére úgy szavazott, hogy ne vegyék fel a szavazólapra az MDF támogatottját.

Az elmúlt két hétben tapasztalt "elképesztő támadások", és a választási rendszer "szokatlan rendje" kapcsán Pusztai Erzsébet azt mondta: ilyesmire utoljára az ötvenes években volt példa. "Ez csak a múlt szele, vagy a jövő már elkezdődött?" - kérdezte Pusztai Erzsébet.

Kifejtette azt is, hogy a szocializmus idején azért küzdöttünk, hogy ne a pártfunkció, hanem a szakmai alkalmasság alapján kerüljenek emberek a megfelelő pozíciókba, de "mostanában megint az tapasztalható, hogy első a pártkapcsolat és utána következik minden más". Példaként említette zalaegerszegi jelöltjük, az MDF megyei elnökeként is tevékenykedő Baján Antal esetét, akit tavaly "minden szakmai testület támogatása ellenére" sem választott meg a város önkormányzata újból a Ganz szakközépiskola igazgatójának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását