2024. május 8. - Mihály

Átadták az új uszodát

Átadták szombaton Lengyeltótiban az új tanuszodát, a PPP-konstrukcióban épület létesítmény költségeinek felét az állam, felét az önkormányzat finanszírozza, 15 éves részletfizetés keretében.
2008. július 6. vasárnap 07:56 - Hírextra
Suchman Tamás, a program miniszteri megbízottja elmondta, hogy a közeljövőben sor kerül másik három somogyi (Tab, Nagyatád, Marcali) hasonló konstrukcióban megépülő tanuszoda átadására is, amelyek bekerülési értéke a lengyeltótival együtt meghaladja az 1,5 milliárd forintot. A létesítmények nemcsak a városokat, hanem azok vonzáskörzetében összesen 90 települést fognak kiszolgálni. Az önkormányzatok a szerződések értelmében 15 év múlva válhatnak az uszodák tulajdonosaivá.

Suchman Tamás kifejtette: a kormány tornacsarnok, tanuszoda programjában - amelynek részeként valósult meg a lengyeltóti létesítmény is - 38 beruházást engedélyeztek, ebből 31 szerzett építési engedélyt és 22, köztük 9 somogyi tekinthető elkészültnek.

Papszt Lajosnak, Lengyeltóti polgármesterének beszámolója szerint a most átadott tanuszoda 260 millió forintból készült el. A településnek évi 25-30 millió forintjába fog kerülni a bekerülési költség törlesztése és a működtetés. Az új tanuszodát délutánonként 10 település lakói használhatják majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását