2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A Fidesz felszámolná a bűnszervezeteket

A Fidesz szerint ha jogilag nem is, a szó hétköznapi értelmében bűnszervezetet működtettek Zuschlag János és társai; a Fidesz ha kormányra kerül, "le fogja zárni az ilyen bűnszervezetek korszakát".
2010. március 31. szerda 15:42 - HírExtra
Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója szerdán az MTI-nek annak kapcsán, hogy Zuschlag Jánost első fokon elítélte a bíróság azt mondta, hogy megítélésük szerint, ha a szó jogi értelmében nem is, de hétköznapi értelmében "Zuschlag János és társai bűnszervezetet működtettek, amelynek élén az egykori ifjúsági és sportminisztérium vezetői álltak a bűncselekmény által felölelt időszakban".

Közölte, pártja, ahogyan eddig is, úgy a Zuschlag János és társai ügyében is tiszteletben tartja a független bíróság ítéletét.

Répássy Róbert kijelentette azt is, hogy a Fidesz "le fogja zárni az ilyen bűnszervezetek korszakát, le fogja zárni a Gyurcsány-korszakot".

Zuschlag Jánost, az MSZP volt országgyűlési képviselőjét nyolc év hat hónap börtönbüntetésre ítélte első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szerdán folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében részben társtettesként, részben felbujtóként, csalás bűntettében bűnsegédként, az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése bűntettében, valamint bűnpártolás és magánokirat-hamisítás vétségében felbujtóként, továbbá magánokirat-hamisítás vétségében bűnsegédként.

Lados Istvánt (másodrendű vádlott) 2 év, Katus Ferencet (harmadrendű) 5 év 6 hónap, Őri Andrást (negyedrendű) - aki nem jelent meg az ítélethirdetésen - 4 év, Krausz Csabát (ötödrendű) 3 év, Marsovszky Balázst (hatodrendű) 2 év 4 hónap, Kullai Tamást (hetedrendű) 3 év 4 hónap, Prácser Lászlót (kilencedrendű) pedig 1 év 4 hónap börtönre ítélték. Velük szemben vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. március 31. 16:38
Ha leváltják az mszp-t akkor máris megszabadulunk az ország legnagyobb bűnszervezetétől.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását