2024. április 25. - Márk

Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa

Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállója keddre virradó éjjel, a tűzoltók az MTI tudósítójának jelentése szerint hét kocsival érkeztek a helyszínre. A lángokat hajnali fél hat körül tudták megfékezni, személyi sérülés nem történt, de a kár meghaladja a 100 millió forintot.
2010. január 5. kedd 09:55 - HírExtra
A szállodarészben vendégek nem tartózkodtak, a legfelső szinten lévő szolgálati lakások lakóinak azonban el kellett hagyniuk az épületet. Az egyik szemtanú az MTI-nek azt mondta: nem sokkal éjfél előtt pattogó hangra, füstre ébredtek, majd megszólalt a tűzjelző.

A helyszínre nagykanizsai, keszthelyi, marcali és zalaegerszegi tűzoltók vonultak ki nagy erőkkel, a tűz az apartmanszálló épületének teljes tetőzetére kiterjedt. A később már tíz gépjárművel, köztük három létrás kocsival dolgozó tűzoltók az épület mindkét oldaláról próbálták megközelíteni a több száz négyzetméterre kiterjedt lángokat, amelyek elérték a szolgálati lakásokat is.

Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az MTI-nek elmondta: a négy városból összesen 40 tűzoltó igyekezett megfékezni a lángokat. A tűz mintegy 600 négyzetméteren pusztított, a kár a kiégett lakások miatt - az első becslések szerint - meghaladja a 100 millió forintot. Azt a nagykanizsai tűzoltók vizsgálják, hogy mitől gyulladt ki a zalakarosi szállodaépület teteje.

A katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletének kora reggeli közlése szerint a lángokat hajnali fél hat körül tudták megfékezni a tűzoltók. Munkájuk során két irányból meg kellett bontaniuk a tetőt, így belülről, az álmennyezet felől is. A nagykanizsai tűzoltóság munkatársai az utómunkálatok miatt még a reggeli órákban is dolgoztak a hotelnél.
Az MTI tudósítója éjszaka a helyszínen úgy értesült: a szálloda főépületétől különálló épületnek csak a tetőterében, az ott kialakított szolgálati lakásokban tartózkodtak lakók, vendégek éppen nem voltak a szállóban. Az ötszintes ház tetejét fémborítás fedte, a tetőszerkezet alsó felében voltak a szolgálati lakások, a tűz feltehetően a felettük lévő tetőrészben keletkezett.

A Zalakaroson a legnagyobbnak számító, négycsillagos szállodának a honlapja szerint 221 szobája van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását