2024. május 17. - Paszkál

Molotov-koktél Bőcsön is

Két darab Molotov-koktélt talált a Borsod megyei Bőcsön a háza udvarán a Kádár-rendszer helyi funkcionáriusaként ismert Lajti János - olvasható a szerdai Észak-Magyarországban.
2008. február 13. szerda 10:14 - Hírextra

Lajti János a lapnak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a rendszerváltás előtt komoly szovjet kapcsolatokkal rendelkezett. Évtizedekig pedig a helyi sörgyári főrendészeként dolgozott. Ma is nyíltan vállalja MSZMP-s múltját, és azt is, hogy az elsők között lépett be az MSZP-be.

A hétfőn reggel a saját lakása udvarán talált Molotov-koktélok címzettjeként azonban nem lát összefüggést pártbeli hovatartozása, a falubeli közszereplése, vagy vállalkozói múltja és jelene között. Nem tud arról, hogy haragosa lenne, aki ily módon akart volna ártani neki.

Elmondása szerint az egyik palack darabokra tört, ezt a bejárati ajtó lépcsőjénél találta meg. A másik a lakásuk utcai front felőli részén, a kiskertben, a szobaablak alatt volt. Nem robbantak fel, sérülést, illetve kárt nem okoztak.

Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa az ügy kapcsán azt mondta: közveszély-okozás kísérlete miatt indult nyomozás. Szakértő vizsgálja meg a gyúlékony anyaggal teli üvegeket - olvasható a lapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását