2024. május 2. - Zsigmond

A milliárdos város

Több mint egymilliárd forintos városfejlesztés munkálatai zajlanak Veszprémben, a vár alatti völgyben; a teljes beruházásnak augusztus 15-ig kell befejeződnie - mondta Brányi Mária, a veszprémi önkormányzat városfejlesztési bizottságának elnöke pénteken sajtótájékoztatón, a beruházás helyszínén.
2010. március 26. péntek 16:07 - HírExtra
A Kolostorok és kertek a Séd völgyében elnevezésű projekt 1,2 milliárd forintos költségéhez 860 milliós uniós támogatást nyert el a megyeszékhely, a fennmaradó részt a város állja önrészként - tette hozzá.

A bizottság elnöke elmondta: három völgyet (Séd-, Betekints- és Fejes-völgy), valamint a Szent Benedek-hegyet érinti a fejlesztés, amelynek keretében - legalább két kilométernyi hosszúságban - rendbe tesznek több sétányt, illetve újakat is kialakítanak, megújul négy műemlék, egy dísztó, három játszótér, de létesítenek parkolókat is.

A városrész a várral együtt Veszprém turisztikailag legfrekventáltabb területe, s közvetlen szomszédságában van az évi 280-300 ezer látogatót vonzó állatkert - mutatott rá Brányi Mária.

Tájékoztatása szerint a Szent Benedek-hegyen sétányt létesítenek, felújítják a várlépcsőt, az úgynevezett Szerelemszigeten pedig játszókert lesz gyermekeknek, de létrehoznak egy másik - Magyar népmesék elnevezésű - játszóteret is. Hozzátette, hogy felújítják a Viadukt-kilátót is.

A projekt kiemelt része a Margit-romok és a középkori jezsuita templom, valamint a Veszprém-völgyi apácakolostor falmaradványainak a restaurálása, rendbe hozása - mondta Brányi Mária, megjegyezve: az egykori vidámpark területén (Séd-völgy) dísztó lesz. A több mint 12 hektáros terület közműrendszerét is fel kell újítani - tette hozzá.

Véleménye szerint a "turisztikai attrakciók láncolatszerű összekapcsolásával" bizonyára tovább növekedik majd Veszprémben a vendégforgalom és a turisták által a városban töltött idő. A vár alatti "völgyprojekt" helyszínein magánberuházásban vendéglátóhelyek is létesülnek - jegyezte meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását