2020. június 5. - Fatime

Új uniós iparstratégia

Az Európai Bizottság új uniós iparstratégiát jelentett be kedden Brüsszelben.
2020. március 11. szerda 08:53 - HírExtra

   A stratégia célja, hogy ösztönözze és fenntartsa Európa versenyképességét és stratégiai autonómiáját, elősegítse a kontinens klímasemlegessé tételét és digitális jövőjének megtervezését, továbbá akadálymentesebbé tegye a belső piaci folyamatokat.
    
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt mondta: az európai ipar a növekedés és a jólét motorja Európában. "Megerősítése a zöld és digitális átmenet korában fontosabb, mint valaha, ezért az unió mindent megtesz a támogatása érdekében" - jelentette ki.
    
Thierry Breton, a belső piacért felelős biztos szerint egy új geopolitikai környezetben fontos a zöld és a digitális átmenetek kezelése és a külső függőségek elkerülése. "Ehhez radikális változtatások kellenek" - hangsúlyozta.
    
A stratégia fontos eleme, hogy felülvizsgálja az unió versenyszabályait, így segítve az európai vállalkozásokat az Egyesült Államok technológiai óriásvállalatai és a kínai állami támogatással rendelkező riválisok elleni globális versenyben. Mindezt egy olyan időszakban, amelyben az EU olyan kihívásokkal néz szembe, mint a migránsválság és koronavírus-járvány.
    
A stratégia megfogalmazza, hogy segíteni kell a kis- és középvállalkozásokat abban, hogy élen járjanak a kettős átállásban.
   
 Az Európai Bizottság 2020 közepéig vitaanyagot fogad el a külföldi támogatások által az egységes piacon okozott torzító hatások kiküszöbölése, valamint az uniós közbeszerzésekhez és finanszírozáshoz való külföldi hozzáférés kezelése érdekében.
    
A testület emellett bejelentette a létfontosságú alapanyagokra vonatkozó cselekvési tervét, valamint egy új gyógyszerészeti stratégiát az európai ipari és stratégiai autonómia biztosítására.
    
A startégiával kapcsolatos jogalkotás jövő évre várható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását