2024. május 19. - Ivó, Milán

Az OVB-hez fordult az MSZP

Az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul az MSZP, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy a Magyar Televízió (MTV) pártokat bemutató műsorában a KDNP külön is szerepelhet. Az MTV szerint ők az ORTT 2006-os ajánlása szerint járnak el.
2010. március 23. kedd 18:28 - HírExtra
Nyakó István szóvivő keddi tájékoztatása szerint az MTV két külön pártként kezeli a Fideszt és a KDNP-t, pedig közös listán indulnak. Emiatt nekik együttesen 50 perc jut a többi párt 25 percével szemben, ez pedig "ellentmond a józan észnek, a verseny tisztaságának és a jognak is" - olvasható a párt keddi, az MTI-hez is eljuttatott közleményében.

Szerinte a köztelevíziónak kötelessége, hogy elfogulatlanul és pártsemlegesen tájékoztasson, a vonatkozó jogszabály pedig egyértelműen fogalmaz. Ebben Nyakó István közleménye szerint az áll: ha több jelölő szervezet (párt) közösen állít jelöltet, illetve közös listát, akkor azok egy jelölő szervezetnek minősülnek.

A Magyar Televízió szerint ők az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) 2006-os ajánlása alapján járnak el. Mint közleményükben írták: a KDNP önálló politikai tömörülés, a társulás következményeit a törvény is felismeri és megduplázza a bejutási küszöböt. Ebből fakadóan az MTV választási irodájának vezetője úgy döntött: biztosítják a külön szereplést a KDNP számára.

Közölték ugyanakkor: ha bármely szervezet az OVB-hez fordul, akkor a köztévé a grémium döntésének megfelelően jár el.

Az MTV minden országos listát állítani tudó pártnak 25 percet biztosít szerda este 9 órától naponta, hogy bemutatkozhassanak. Először a Jobbik, majd az LMP, az MSZP, a Fidesz, a KDNP, a Civil Mozgalom, majd végül - április elsején - az MDF mutatkozhat be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását