2024. április 30. - Katalin, Kitti

Éberkómában is kap fizetést

Az Országgyűlés Hivatala által működtetett honlap tanúsága szerint Toller László, Pécs volt polgármestere, a város szocialista országgyűlési képviselője annak ellenére is megkapja a teljes fizetését és a költségtérítését, hogy éberkómában fekszik, így a m
2007. november 14. szerda 09:11 - Hírextra

A honlapon közölt adatok szerint Toller László szeptemberi tiszteletdíja bruttó 419.520 forint volt, amely mellé ráadásul 287.040 forint költségtérítést is kapott - olvasható a cikkben.

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy az utóbbi összeg átutalása azért vet fel kérdéseket, mert ezt a keretet a képviselői munkával járó költségek fedezésére szánják, igaz, a felhasználás kritériumait az országgyűlési képviselők tiszteletdíjáról, költségtérítéséről szóló törvény nem részletezi.

A Magyar Nemzet megfogalmazása szerint "Pécsett sokakban felmerül a kérdés", hogy az otthon fekvő expolgármester miért nem táppénzben részesül, de - mint hozzáteszik - problémás az is, hogy idei vagyonbevallását felesége, Toller Tünde írta alá.

A nyilatkozat beadása azért fontos momentum, mert a törvény egyértelműen fogalmaz: elmulasztása esetén a parlament tagja nem kaphatja meg tiszteletdíját - írta a lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását