2024. május 7. - Gizella

Az MSZP partner hiányában befejezte a vitasorozatot

Miután az MSZP által kezdeményezett vitasorozat első állomására a Fidesz nem küldött szakpolitikust, a szocialisták szerdán már nem folytatják a vitát.
2010. március 10. szerda 07:30 - HírExtra
Budai Bernadett az MTI-nek elmondta: nem fogják a "bolondját járatni" a szakpolitikusaikkal, így kedden már nem tartanak újabb, monologizáló programvitát.
Az MSZP szóvivője hangsúlyozta ugyanakkor, megtalálják a módját, hogy a Fidesz ne bujkálhasson tovább a választók elől, és ne kérjen biankó csekket a hatalomba.

Úgy fogalmazott: bár a Fidesz már a hétvégén elutasította a vitakezdeményezésüket, az utolsó pillanatig bíztak abban, hogy a vita helyszínén mégis megjelenik az ellenzéki párt szakpolitikusa, hogy beavassa a nyilvánosságot az eddig titkolt programjuk részleteibe. Nem így történt: a Fidesz elutasítása egyszerre volt gyáva és öntelt - közölte.

Budai Bernadett szerint a Fidesz azért volt gyáva, mert nem meri vállalni a program összehasonlítását és szembesítését a választókkal, és azért volt öntelt, mert azt várja az emberektől, hogy bekötött szemmel kövessék Orbán Viktort az ismeretlenbe.
"A keddi nap egyértelművé tette, hogy a Fidesz nem programképes és nem vitaképes" - jelentette ki a szóvivő.

Korózs Lajos szociális államtitkár fideszes vitapartner híján az MSZP nyugdíjpolitikájáról beszélt a budapesti Pallas Páholyba meghirdetett szakpolitikusi vita első állomásán kedd délelőtt.

Mesterházy Attila február 17-én, a Facebook közösségi portálon közzétett videoüzenetében jelentette be, hogy nyilvános szakmapolitikai vitát kezdeményez. Ebben a Fidesz elnökéhez beszélt, azt kérve Orbán Viktortól, hogy jelölje ki azokat a szakpolitikusokat, akik ezen időszak alatt hajlandóak vitatkozni a szocialistákkal.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője akkor úgy reagált: mielőtt programvitát kezdeményez, Mesterházy Attilának előbb rendet kellene tennie a baloldalon, a pártjában és a fejében. Először is például tisztázzák Bokros Lajossal, hogy kettejük közül ki a baloldal jelöltje.

Orbán Viktor néhány nappal később - amikor a budapesti vállalkozókkal találkozott - azt mondta: nem új szakpolitikai programok kellenek, "azokkal tele van a padlás", hanem új politikára, másfajta gondolkodásra van szükség. Az iparkamara rendezvényén pedig úgy fogalmazott: "nem szakpolitikai vitákra van szükségünk", hanem új irányt kell szabni a gazdaság számára; a gazdaság talpra állításához nem elméletek kellenek, hanem "harminc markos legény".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását