2024. május 3. - Tímea, Irma

Erdőtűzoltás Ásotthalmon

Önkormányzati és önkéntes tűzoltók, valamint erdőgazdálkodási szakemberek számára rendeztek erdőtűzoltási gyakorlatot és képzést Ásotthalmon csütörtökön. Magyarországon erdő- és vegetációtüzek 99 százaléka emberi gondatlanság vagy szándékosság miatt kelet
2008. március 27. csütörtök 17:36 - Hírextra
Közölte: két fokozottan erdőtűzveszélyes időszakot különíthetünk el. Az egyik kora tavasszal, hóolvadás után közvetlenül, amikor a kizöldülés előtt elsősorban rét- és tarlóégetések következtében gyullad meg az erdő. Ezek a tüzek elsősorban az elhanyagolt erdőtelepítésekben és felújításokban okoznak igen jelentős károkat.

A második veszélyeztetett időszak a nyári hónapokra esik, amikor a hosszabb csapadékmentes, forró időjárási viszonyok következtében az erdei avar és tűlevélréteg teljesen kiszárad. Ezek az erdőtüzek elsősorban eldobott cigarettacsikkek és a tűzgyújtási tilalom ellenére meggyújtott tábortüzek, nyári gazégetés következtében keletkeznek, az erdei és fekete fenyves állományokban, valamint idősebb lombos állományokban - tudatta Nagy Dániel.

Az Ásotthalmon rendezett képzésen Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyéből vettek részt mintegy százan, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, valamint erdőgazdálkodási szakemberek. A jogszabályok és az elméleti tudnivalókról tartott előadásokat követően egy füstgépekkel imitált tüzeset oltását gyakorolták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását