2024. június 17. - Laura, Alida

Tovább csökkenta belvízzel elöntött területek mértéke

Több mint 700 hektárral 12.215 hektárra csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága Békés megyében, köszönhetően a csapadékmentes időjárásnak és a szivattyúzásnak - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kedden az MTI-vel.
2010. március 9. kedd 12:22 - HírExtra
A tájékoztatás szerint az igazgatóság kilenc védelmi szakaszából hétfő estére már csak négy területen volt érvényben másodfokú belvízvédelmi készültség, míg a fennmaradó helyeken elsőfok mellett küzdöttek az elöntések ellen.

Az előrejelzések szerint kedden este mind a négy szakaszon mérséklik a készültségi szintet, így szerdára már csak a legalacsonyabb szinten fognak védekezni a szakemberek.
A javuló belvízhelyzetet jelzi, hogy a korábbi, napi átlagban 2-3 millió köbméter helyett az elmúlt 24 órában már csak 1,5 millió köbméter vizet emeltek át a szivattyútelepek a befogadó folyókba és csatornákba.

Az önkormányzatok közül Hunya is mérsékelte a készültséget első fokra, így másodfokú belvízvédelmi készültséget már csak Békésszentandrás tart fenn a térségben.
Az igazgatóság a meteorológiai adatok alapján szerdán nem számít csapadékra a térségben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását