2024. április 28. - Valéria

Idén is lesz Szombathelyi Tavaszi Fesztivál

Március 17-én kezdődik a Szombathelyi Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozata, amely a kultúrát napjainkban sújtó gazdasági válság ellenére is tartalmas és változatos programokat ígér a látogatóknak - hangsúlyozta kedden, a rendezvénysorozat sajtótájékoztatóján Grünwald Stefánia, az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ igazgatója.
2010. március 9. kedd 15:34 - HírExtra
A város összes kulturális intézménye összefogott annak érdekében, hogy a tavaszi fesztivált immár huszadik alkalommal megrendezhessék.

Hozzáfűzte: a programsorozat nyitó eseménye március 17-én az Irokéz Galériában lesz, ahol a II. Hang-Tér-Kép Összművészeti Fesztivált rendezik meg. Az eseményt a 15 éves fennállását ünneplő szombathelyi Mesebolt Bábszínház, az Irokéz Galéria és a Savaria Szimfonikus Zenekar szervezi, s része egy, a bábszínház elmúlt 15 évét bemutató kiállítás is.

Március 19-én a Szombathelyi Képtárban Paizs László tavaly elhunyt festőművész gyűjteményes kiállítása nyílik meg. Ugyanezen a napon este a szombathelyi Bartók Teremben kezdődik a Savaria Szimfonikus Zenekar koncertje, amelyen Csajkovszkij és Muszorgszkij népszerű műveinek dallamai csendülnek fel.

Március 20-án az AGORA Művelődési és Sportházban az alternatív népzenét játszó Csík Zenekar koncertezik és rendez táncházat, március 22-én pedig az AGORA Szalonban Radnóti Kovács Árpád festményeiből és grafikáiból nyílik kiállítás.
A Szombathelyi Tavaszi Fesztivál kiemelkedő rendezvénye lesz a Moszkvai Patriarchátus Ortodox Kórusának előadása, amely március 23-án 19 órakor kezdődik a Művelődési és Sportházban.

A fesztivál szervezői a gyerekekre is gondoltak azzal, hogy március 24-én és 25-én megrendezik a gyermek művészeti fesztivált, amelyen a város általános iskolás diákjai mutathatják be tudásukat, rátermettségüket az előadóművészetek legkülönbözőbb ágaiban.

A Szombathelyi Tavaszi Fesztivál programja március 26-án Péterfy Bori lemezbemutató koncertjével és március 28-án a Radnóti Miklós születésének 100. évfordulója tiszteletére rendezett verses, zenés esttel zárul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását