2024. április 28. - Valéria

Megújul a Siófoki Szabadtéri Színpad

Kezdődik a Siófoki Szabadtéri Színpad rekonstrukciója, a tervek szerint így augusztusban megújulva várja majd a játszóhely a közönséget - adta hírül a Balaton-parti város polgármesteri hivatala szerdán az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján.
2010. március 3. szerda 18:05 - HírExtra
A közlemény kiemelte: az 1970-es években épült, 1500 néző befogadásra alkalmas létesítmény felújítását nem odázhatták tovább, hiszen mostani állapotában aligha alkalmas színvonalas események megrendezésére.

Kozma Ani, a siófoki önkormányzat sajtószóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a szabadtéri színpad rekonstrukciója napokon belül elkezdődik. A felújítás 241 millió forintba kerül, amelyből 98 millió 650 ezer forint az állami támogatás.

A siófoki önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére kiírt pályázaton nyert el vissza nem térítendő támogatást a munkálatokra, amelyek során nagyobb alapterületet és teljes lefedést kap a színpad, megújulnak és kibővülnek a vizesblokkok, valamint új köntösbe öltözik a nézőtér mögötti háromszintes technikai épület.

A szabadtéri jelleg nem változik, hiszen nyitott marad a nézőtér, de a majdani előadások látogatói már új, esztétikus, masszív és időjárásálló székekből, kulturált körülmények között élvezhetik a látványt. Az élményt megújuló hang- és fénytechnika teszi még teljesebbé.
A munkákat a közbeszerzési eljárás nyertese, a LAM Ingatlanfejlesztő és Építő Zrt. végzi. A kivitelező azt ígéri, hogy az augusztus elejére tervezett Stefánia-fesztivál idejére átadják a megújult létesítményt - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását