2024. március 29. - Auguszta

Fidesz: gyakorlati okok miatt okafogyott a regisztrációs jegy

A Fidesz ellenzi a regisztrációs jegy jelenlegi formában való bevezetését, mert az felesleges nehézséget okoz az érintetteknek.
2010. március 1. hétfő 16:45 - HírExtra
Fónagy János, az ellenzéki párt szakpolitikusa hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: pártjának nem elvi, hanem gyakorlati kifogásai vannak a regisztrációs jegy március elsejei bevezetésével kapcsolatban. A jegy a mai formájában szembe megy az ésszerűséggel és a józan ésszel - fogalmazott.

Fónagy János szerint akkor lehetne mérni az utasszámot, ha lennének jegyautomaták, ha több pénztár lenne nyitva, illetve ha a nyugdíjasok és a gyerekes családok egy blankettát használhatnának, amellyel utazáskor a kalauz regisztrálhatná a létszámot.

A közösségi közlekedés és a vasút szerepét illetően viszont elvi különbségek vannak a kormány és a Fidesz politikája között - húzta alá az ellenzéki politikus.

Szerinte a kormány megmagyarázhatatlan módon sorra olyan intézkedéseket hoz, amelyek megkérdőjelezik a vasúti közlekedés fontosságát, a mellékvonalak bezárásával vidéki emberek millióit lehetetlenítik el.

Úgy értékeli: nem az a kérdés, hogy a jelenlegi színvonal mellett hányan utaznak vonaton, hanem az, hogy egy jobb színvonalú vasút és a mindennapi élethez igazodó menetrend esetén hányan használják majd ezt a közlekedési formát.

Fónagy János szerint kérdés, hogy egy hét múlva, vagy a hétvégi forgalomban miként fog működni a regisztrációs jegy.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. március 1. 17:42
Értem, hogy fel akarják mérni, az utazók számát, de erre kiadni több tíz milliót? Biztosan ki lehetett volna találni egyszerűbb rendszert is.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását