2024. április 27. - Zita

Sikeres volt az autómentes vasárnap

Észak-Olaszország 170 településén tartottak kötelező autómentes napot vasárnap.Torinóban, Milánóban, Firenzében és más városokban milliók hagyták otthon autójukat a hét utolsó napján. Akik 10 és 18 óra között volán mögé ültek, azokat meg is bírságolhatták: Milánóban például 219 esetben róttak ki büntetést a hatóságok.
2010. március 1. hétfő 11:00 - HírExtra
Az akcióban részt vevő 170 település polgármesterei az autópályák és az észak-olasz nagyvárosok körüli elkerülő utak díjainak emelését követelték Silvio Berlusconi kormányától. A befolyó összeget a tömegközlekedés fejlesztésére, valamint a levegőszennyezés elleni intézkedések finanszírozására fordítanák.

Torinóban és Milánóban a finompor-koncentráció a közelmúltban napokon át meghaladta az Európai Unió által előírt 50 mikrogramm/köbméteres határértéket. A finompor a határérték fölött már nem csak a szív- és érrendszeri vagy légzési megbetegedésben szenvedőkre jelent fokozott egészségi kockázatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását