Fidesz: gyakorlati okok miatt okafogyott a regisztrációs jegy

A Fidesz ellenzi a regisztrációs jegy jelenlegi formában való bevezetését, mert az felesleges nehézséget okoz az érintetteknek.

Fónagy János, az ellenzéki párt szakpolitikusa hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: pártjának nem elvi, hanem gyakorlati kifogásai vannak a regisztrációs jegy március elsejei bevezetésével kapcsolatban. A jegy a mai formájában szembe megy az ésszerűséggel és a józan ésszel - fogalmazott.

Fónagy János szerint akkor lehetne mérni az utasszámot, ha lennének jegyautomaták, ha több pénztár lenne nyitva, illetve ha a nyugdíjasok és a gyerekes családok egy blankettát használhatnának, amellyel utazáskor a kalauz regisztrálhatná a létszámot.

A közösségi közlekedés és a vasút szerepét illetően viszont elvi különbségek vannak a kormány és a Fidesz politikája között - húzta alá az ellenzéki politikus.

Szerinte a kormány megmagyarázhatatlan módon sorra olyan intézkedéseket hoz, amelyek megkérdőjelezik a vasúti közlekedés fontosságát, a mellékvonalak bezárásával vidéki emberek millióit lehetetlenítik el.

Úgy értékeli: nem az a kérdés, hogy a jelenlegi színvonal mellett hányan utaznak vonaton, hanem az, hogy egy jobb színvonalú vasút és a mindennapi élethez igazodó menetrend esetén hányan használják majd ezt a közlekedési formát.

Fónagy János szerint kérdés, hogy egy hét múlva, vagy a hétvégi forgalomban miként fog működni a regisztrációs jegy.

Forrás: MTI