2024. április 29. - Péter

Az MSZP tagadja a vizitdíj esetleges reanimálást

Az MSZP nem akarja újra bevezetni a vizitdíjat, tiszteletben tartja a népszavazás eredményét; de fenntartja: a vizitdíj a Fidesz populizmusának áldozata lett.
2010. február 28. vasárnap 14:23 - HírExtra
Kökény Mihály, az MSZP egészségügyi szakpolitikusa az MTI-nek vasárnap Pesti Imre (Fidesz) kijelentésére, mely szerint a szocialisták, ha módjukban állna, újra bevezetnék a vizitdíjat, azt mondta: a vizitdíj a Fidesz populizmusának áldozata lett, de az MSZP tiszteletben tartja a népszavazás eredményét.

"Engedtessék meg az MSZP-nek, hogy reálisan értékelje az elmúlt nyolc év egészségpolitikáját" - tette hozzá a szocialista politikus azzal, hogy mint az európai baloldali és jobboldali kormányok egyaránt használták és használják a vizitdíjat arra, hogy az igénybevételt ésszerűsítsék. Horvátországtól Németországig különböző konstrukciókban van vizitdíj. Erről sehol nem tartottak népszavazást - emelte ki.

Kökény Mihály hangsúlyozta: a szocialista párt tiszteletben tartja az alkotmányos rendet. "Senki nem gondolkozik a baloldalon a vizitdíj visszaállításán" - fogalmazott.
Szerinte a Fidesz itt is "fantáziálni próbál" arról, hogy mi minden lehet az MSZP programjában, ám azt már nyilvánosságra hozták, ismertek az egészségpolitikai részei is.

"Ezt olvassa el Pesti Imre, és ne azon gondolkozzon, ami a programban nincs benne" - emelte ki a szocialista politikus.

Kökény Mihály hozzáfűzte: a Fidesz egészségügyi programját még mindig nem lehet ismerni, nem tudni, hogy mit akar a párt, ha a választásokat megnyeri. A Fidesz programjában nyilván vannak olyan elemek, amelyeket azért nem akar elárulni, mert, "ahogy az a Fidesznél lenni szokott", más a választási és más a kormányprogram, ezt már láttuk 1998-ban is" - vélekedett.

A szocialista politikus szerint a Fidesznek inkább arról kellene beszélnie, hogy mit tenne ezen a területen, s nem kellene mindenféle összeesküvés-elméletekkel félrevezetni a közvéleményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását