2024. április 20. - Tivadar

Nyitásra vár a világ legnagyobb informatikai vására

Fejletteb okostelefonok, olcsóbb számítógépek mellett a környezetvédelem és a háromdimenziós technológia áll a középpontban a világ legnagyobb informatikai vásárán Hannoverben március 2-6. között.
2010. február 27. szombat 18:53 - HírExtra
Az idei CeBIT mottója a gyorsabban, olcsóbban, szebben lehetne, mert a látogatók egyre nagyobb teljesítményű, olcsóbb számítógépekkel, okostelefonokkal találkozhatnak, miközben ezeknek a kütyüknek a működtetéséhez is egyre kevesebb energia szükséges. A világ legrangosabb informatikai seregszemléjén az idén 68 országból - köztük Magyarországról - összesen 4157 kiállító vesz részt, és ez további csökkenést jelent a tavalyi mélypontnak tekintett 4300 kiállítóhoz képest.

A 3D technológia a számítástechnika szinte minden területén jelen van, a gyártók különböző megoldásokkal próbálják termékeiket népszerűbbé tenni. A jelenlegi megoldásoknál a nézőknek azonban egy speciális szemüvegre is szükségük van, ha látni szeretnék a térhatású műsorokat.

A szép, új, háromdimenziós világ mellett a környezetvédelem is egyre nagyobb szerepet kap. A CeBIT-en elsőként két évvel ezelőtt jelent meg a "zöld informatika", amelynek az idén már hatszor akkora, azaz mintegy kétezer négyzetméteres terület jutott az anyag- és energiatakarékos környezettel harmóniában működő gazdaságos megoldások bemutatására.

A gazdasági válság előtti évben, 2008-ban több mint 5800 kiállító volt jelen a CeBIT-en. A visszaesés ellenére azonban jó hír, hogy az idén közel 300 olyan cég jelezte részvételét, amely korábban még sohasem állított ki a hannoveri vásáron, köztük olyan neves vállalatok, mint a keresőmotorjáról közismert Google, és a világ legnagyobb internetes áruházát üzemeltető Amazon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását