2024. április 26. - Ervin

Tavaly is a busz volt a kedvencünk

Tavaly a helyi közösségi közlekedés csaknem kétharmada Budapesten zajlott - derül ki a Főpolgármesteri Hivatal által az MTI-hez eljuttatott közleményéből.
2010. február 26. péntek 14:38 - HírExtra
A KSH friss jelentésére támaszkodó városházi elemzésből kiderül, hogy 2009-ben a közel kétmilliárd utas 7,6 milliárd utaskilométert tett meg helyi közösségi közlekedéssel.
A buszközlekedés azért érdemelte ki a legnépszerűbb helyet a tömegközlekedési lehetőségek között, mert egyedül a busz az, amely minden városban egyaránt elérhető utazási forma.

Budapesten is a busz volt a legnépszerűbb 54 százalékkal, utána a metró következik 24 százalékkal, majd a villamos 18-cal. A budapesti népszerűségi listát a troli zárja, amelyet az utasok 4 százaléka vett igénybe 2009-ben. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye rámutat, hogy a statisztikai hivatal szállítási teljesítményekre vonatkozó jelentése nem ad teljes képet a fővárosi tömegközlekedésről, mivel a HÉV kimaradt a vizsgálatból.

Az egy főre jutó utaskilométer-számításból kiderül, hogy míg Budapesten egy utas egy alkalommal több mint 5 kilométert utazik buszon, vidéken csak 3,8 kilométert. Ebben az értelemben az egy kilométer megtett útra vetített jegyár Budapesten némileg olcsóbb, mint vidéken. A jegyek ára viszont a fővárosban a legdrágább: a 320 forintos budapesti vonaljegy 28%-kal drágább a debreceni vagy miskolci 250 forintos jegynél. - derül ki a városházi közleményéből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását