2024. május 7. - Gizella

Nem könnyű lobbizni Magyarországon

Mentőautóért lobbizik a Szemem Fénye Alapítvány. A szervezet egy Németországban gyártott, modern gyermekmentőt szeretne megvásárolni, azonban anyagi fedezet hiányában eddig még nem sikerült megszerezni a járművet.
2007. március 4. vasárnap 21:32 - Hírextra
A mentőautót a legmodernebb felszerelésekkel szerelték fel, a világon mindössze 8-10 ilyen autót gyártottak eddig. Az autó ára 180 ezer euró (46 millió forint), azonban eddig sehonnan sem érkezett adomány. A szervezet forráshiány miatt egy olyan pályázatot is elbukott már, amely a vételár egy részét kifizette volna. Az alapítvány banki hitel segítségével próbálta megoldani a problémát, azonban hat országos pénzintézet is elutasította őket. A bankok a lízingelés magas kockázata miatt nem vállalták a hitelezést.
"Az autó viszont rendkívül fontos lenne, hiszen egyebek között mobil inkubátor is van benne, ami kivehető, így koraszülött mentésre és normál szállításra is alkalmas" - tette hozzá a kuratórium elnöke.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását