2024. május 6. - Ivett, Frida

Fáklyákkal tüntetnek a tandíj ellen

A Debreceni Egyetem is csatlakozik a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) tandíjellenes demonstrációsorozatához. A cívis város diáksága szeptember 19-én, szerdán tiltakozik a Fejlesztési Részhozzájárulás (FER) bevezetése miatt; októbe
2007. szeptember 13. csütörtök 14:19 - Hírextra
A fáklyás felvonulás a Debreceni Egyetem főépületétől indul este hétkor. A részvevők az Egyetem tér - Egyetem sugárút - Bethlen utca - Múzeum utca útvonalon a Déri térre vonulnak, majd vissza. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata (DEHÖK) szolidaritást vállal az ország minden főiskolai, egyetemi hallgatójával; a politikamentes demonstráció célja felhívni a figyelmet arra, hogy tandíj helyett valódi felsőoktatási reformra van szükség - olvasható a notandij.hu internetes oldalon.

Az őszi tandíjellenes demonstráció-sorozat első megmozdulását múlt szerdán tartották Szegeden. Két nappal ezelőtt, hétfőn este Békéscsabán vonultak utcára a diákok, szerdán pedig Gyulán és Szarvason tiltakoztak a tandíj ellen. Az utolsó nagy megmozdulást Budapesten tartja a HÖOK, valamikor októberben.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását