2024. április 19. - Emma

Magyar turistabusz balesete Karintiában

Utazási iroda szervezte az Ausztriában szombaton balesetet szenvedett diákok síútját, a budapesti Kempelen Farkas Gimnázium tanulóiért elindult egy másik busz - tudta meg az MTI.
2010. február 20. szombat 16:25 - HírExtra
Az APA osztrák hírügynökség jelentése 32 sérültről tud, közülük hárman súlyosan megsérültek. A sítáborosok busza szombat reggel szenvedett balesetet több mint 80 utassal az ausztriai Karintia tartomány spittali járásában, az innerkremsi síterep térségében. A busz letért az útról, oldalára borult, és az útszéli árokba csúszott a hegyi úton. Egy diákot helikopterrel szállítottak kórházba, de a jelenlegi ismeretek szerint komolyabb orvosi beavatkozásra nem lesz szükség.

Németh Krisztina bécsi magyar főkonzul az MTI érdeklődésére elmondta: a budapesti Kempelen Farkas Gimnázium diákjai és öregdiákjai utaztak a buszon, 61 tanuló, négy tanár és 17 öregdiák. Többen könnyebben megsérültek. Várhatóan 17 utast szállítanak kórházba orvosi megfigyelés és egyéb ellátás céljából. A konzul tájékoztatása szerint a buszon nem volt hólánc.

A diákok pénteken indultak Ausztriába és szombaton kezdtek volna síelni.

A gimnázium igazgatóhelyettese az iskola honlapján annyit közölt: február 20-án az iskolai sítáborosok busza árokba borult. Békefi Gábor szerint a táborozók nagy része az ijedtséget leszámítva jól van. Egy komolyabb és pár könnyebb sérültről tudunk - írta.

Peter Kampl, az osztrák vöröskereszt szóvivője korábban azt mondta: a turistabusz Schönfeldből indulva úton volt az innerkremsi síterep felé. Egy kanyarban - a szóvivő közlése szerint - valószínűleg megcsúszott a hóval borított úton, és a mintegy ötméteres árokba borult.

A balesetet valószínűleg a téli útviszonyok okozták, más gépjárművek nem érintettek benne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását