2024. április 29. - Péter

A Taczmann-gyilkosság pere

A bűncselekmény elkövetésének helyszínén tett korábbi vallomásokat rögzítő rendőrségi videofelvételeket tekintettek meg a médiában Taczman-ügyként ismertté vált büntetőper szerdai tárgyalásán; két fiatal előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetl
2008. január 9. szerda 17:51 - Hírextra
A vádirat szerint a 23 éves jászberényi ifj. Taczman Elek és a bűncselekmény idején még fiatalkorú szolnoki P. Tamás 2006. február 5-én Jászberényben brutális módon megölték családi házában Taczman Elek 51 éves rokkantnyugdíjast és 44 éves feleségét. A bűncselekmény egyik érdekessége, hogy számos mozzanata megegyezik a "Gyilkolj helyettem" című könyvben leírtakkal, amit a gyilkosság helyszínén találtak meg a nyomozók.

Az elsőrendű vádlott ifj. Taczman még a tárgyalássorozat elején beismerte tettét, amit vallomása szerint azért követett el, mert fogathajtó versenyzőként ismert édesapja túl szigorúan fogta, és többször nyilvánosan megalázta.

A korábban tanúvallomást tevők az apát hirtelen haragú, kötekedő természetű emberként jellemezték. Volt olyan tanú is, akit az idős Taczman egy vita hevében megkéselt.

A bíróság a szerdai tárgyalási napon elsősorban a másodrendű vádlottat, P. Tamást vallatta. Ő továbbra is kitartott azon állítása mellett, hogy a bűncselekmény napján lovagolni indult Jászberénybe ifj. Taczman meghívására. Csak a helyszínen tudatosult benne, hogy barátja valami olyasmire készül, amiben nem kívánt részt venni. Ezért az elsőrendű vádlott bezárta őt egy alsó épületbe, és amikor kiengedte onnan, családja megölésével fenyegette meg, ha nem segít az esetet rablógyilkosságnak elrendezni. P. Tamás a bírónak többször kitérő választ adott, vagy már nem emlékezett a 2006 februárjában történtekre.

A bíróság továbbra is arra a kérdésre keresi a választ, vajon a kettős gyilkosságot egy vagy két személy követte-e el. A következő tárgyalást február 6-ra tűzték ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását