2024. április 27. - Zita

Pesti Imre váltotta Hagyó Miklóst

Pesti Imre lett az utóda Hagyó Miklósnak a Magyar Szinkronúszó Szövetségben (MSZÚSZ) a szombati rendkívüli elnökválasztó közgyűlés döntése nyomán.
2010. február 20. szombat 16:40 - HírExtra
A honi műúszók december végén a volt szocialista főpolgármester-helyettes és az elnökség lemondása következtében maradtak vezetés nélkül, ezt a helyzetet orvosolta most a csúcsfórum a fideszes egészségpolitikus, parlamenti képviselő megválasztásával.
Amint azt Szimandl László főtitkár a közgyűlést követő első elnökségi ülés után az MTI-nek elmondta: a szövetség 22 egyesülete közül az a 14 képviseltette magát, amely bírósági bejegyzése szerint a sporttörvény előírásainak megfelelve sportegyesületként működik. Ez lehetővé teszi azt is, hogy az eddig alszövetségként ténykedő MSZÚSZ önálló sportági szakszövetség legyen.

A küldöttek egyhangúlag szavazták meg Pesti Imrét elnöküknek, s elnökhelyettest is választottak Kornya László személyében. A sportszakmát és a vállalkozói szférát egyformán reprezentáló új elnökség tagja lett Fazekas Erika, Ábrahám Csaba, Hachbold Márton, Hertzka András és Szabó Géza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását