2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Megrongáltak egy templomot, kegytárgyakat loptak

Ismeretlenek felforgattak és megrongáltak egy római katolikus templomot Ózd somsályi városrészében, a tettesek több kegytárgyat is elloptak - tájékoztatta a rendőrség szerdán az MTI-t.
2010. február 17. szerda 11:13 - HírExtra
Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az eset a hétvégén történt. Az ismeretlen elkövetők lefeszítették az egyik templomablakra szerelt rácsot, az üveget betörték, s az éjszaka leple alatt felforgatták a templom berendezési tárgyait.

Mindenhol "kutatást" végeztek: a sekrestyében, illetve az oltárnál a fiókok tartalmát a földre szórták, a szekrények ajtaját letördelték, szobrokat borogattak fel és a templomi orgona két sípját is eltörték.

Az elkövetők több kegytárgyat is elvittek, például egy rézből készült feszületet, hat sárgaréz gyertyatartót, hat, a szertartásokon használt kelyhet.

A betörők az elsődleges adatok alapján 150 ezer forintnyi lopási, illetve 600 ezer forintos rongálási kárt okoztak. Az ügyben betöréses lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az ózdi rendőrkapitányság.

Szűcs Zoltán római katolikus plébános az MTI-nek elmondta: másfél év alatt ez már a harmadik betörés a templomban, ahol már nincs minden vasárnap mise. A történtek után a plébános gyűjtést szervez, hogy a megrongált orgonát mielőbb át tudja szereltetni a szomszédos hódoscsépányi templomba, ahol biztonságban lenne a hangszer.

"Ebben a templomban jelenleg nincs orgona, és itt minden vasárnap van szentmise. Addig kell az orgonát átvinni, amíg a betörők az egész hangszer sípjait ki nem törik és el nem viszik értékesíteni" - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

csabi23
2010. február 17. 12:01
Na vajon ki követhette el?Az akinek már nincs mit ennie!És higyjétek el egyre többen lesznek,sajnos.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását