2024. május 17. - Paszkál

Jogi lépéseket tervez az UD Zrt.

Jogi lépéseket tervez az UD Zrt. az MSZP ellen, miután a kormánypárt bejelentette, hogy politikai akcióba kezd, és valamennyi szervezetét felkérte: tegyen fel kérdéseket az adatgyűjtési ügyben érintett UD Zrt.-vel kapcsolatban a fideszes többségű megyei j
2008. október 16. csütörtök 16:03 - Hírextra
Futó Barnabás egy, az esztergomi polgármesternek írt és két helyi MSZP-s képviselő által aláírt levélre hivatkozva azt mondta: a levélben a két politikus olyan ténymegállapításokat tesz, amelyeket semmi nem igazol, a cégre nézve sértőek, valamint bűncselekményekkel hozzák őket összefüggésbe.

A levélben a két politikus - a jogi képviselő szerint - többek között azt írja, hogy "az UD Zrt. által kiépített polgári polip szervezettségét és kiterjedtségét tekintve okkal feltételezhető, hogy a szervezet képes volt egészen a helyi, illetve megyei önkormányzatok szintjén megtelepedni és onnan információkat szerezni".

Hozzátette: a képviselők által feltett kérdések között szerepel, hogy az önkormányzat, illetve a társaságainak bármelyike áll-e vagy állt-e szerződéses viszonyban az UD Zrt.-vel vagy az irányítása alá tartozó cégekkel. A két MSZP-s önkormányzati képviselő mellékletben jelölte meg ez utóbbi társaságokat, köztük az Esztergomi Vagyonvédelmi Kft.-t - mondta Futó Barnabás.

Ugyancsak kérdésként fogalmazták meg, hogy az önkormányzat részéről ki ellenjegyezte a szerződést és a teljesítés igazolását, milyen eljárásban választották ki a céget, találkozott-e a polgármester személyesen az UD Zrt. bármelyik vezetőjével, illetve tudott-e arról, hogy az UD vagy az irányítása alá tartozó cégek bármelyike illegális adatgyűjtést végezne a városban.

Török Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő egy hete jelentette be, hogy politikai akcióba kezd az UD Zrt. ügyében. Közlése szerint levelüket 18 megyei elnökhöz és több mint egy tucat városi önkormányzathoz juttatják el.

Az MTI kérdésére, hogy más vezetésű önkormányzatoknak és megyei közgyűléseknek miért nem küldenek levelet, a képviselő akkor azt mondta, nem gondolják, hogy az MSZP-s vezetésű önkormányzatok bármilyen kapcsolatban lennének az UD Zrt.-vel, de ha igen, akkor tőlük is választ várnak a kérdéseikre.

A politikai akciót azzal indokolta, hogy az elmúlt hetek bebizonyították: összefonódik az alvilág és a politika, és választ keresnek arra, meddig is érnek ezek a szálak. Török Zsolt közölte: a Fidesz árnyék-titkosszolgálata, a "polgári polip" két volt fideszes titokminiszter segítségével végezte tevékenységét, és a nyomozás, illetve a parlamenti vizsgálóbizottság munkája nyomán többet tudnak meg erről a kapcsolatról.

A HVG e heti számában azt írta: nemrég lemondott az UD Vagyonvédelmi Zrt. igazgatósága, köztük az egyik részvényes, Horváth József is. A közgyűlés a lap tájékoztatása szerint nem választott új testületet, hanem az ügyeket a másik részvényes, Tóth János viszi tovább mint vezérigazgató, és cégjegyzési jogot kapott a pécsi Elter Attila biztonsági igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását