2024. május 22. - Júlia, Rita

A Fidesz bevédi a regionális vízműveket?

A Fidesz követeli, hogy a kormány állítsa le a regionális vízközműveknél folyó, hosszú távú közbeszerzési eljárásokat.
2010. február 17. szerda 15:00 - HírExtra
Az ellenzéki képviselő megítélése szerint a kormány tovább folytatja a regionális vízművek „lopakodó privatizációját”.

Ennek alátámasztásaként közölte, hogy az öt regionális vízmű százas nagyságrendben hirdetett meg közbeszerzési eljárásokat üzemeltetési, üzemfenntartási, beszerzési és karbantartási feladatokra. Hozzátette, hogy a pályázatok nyerteseiről március végén döntenek, a szerződéseket április elején akarják aláírni.

Megjegyezte: az eljárások többsége kétéves időtartamra szól, ami véleménye szerint azt jelenti, hogy „amit a kormány által tervezett privatizáció elmaradása okán nagy címleteiben nem sikerült elvinni, azt most aprópénzre váltva szeretnék kivenni az öt regionális vízműből”.

A fideszes képviselő szerint mindennek az a célja, hogy a megrendeléseken keresztül megtartsák az informális hatalmat és azoknak a „baráti társaságoknak”, akik eddig is beszállítók voltak, két évre garantálják a biztonságos megélhetést.

Példaként említette, hogy a Dunántúli Regionális Vízmű esetében háromezer szivattyú karbantartására és dugulás-elhárítási feladatokra lehet jelentkezni.Hozzátette, nem azt kérik, hogy a napi üzemfenntartási beszerzéseket ne hajtsák végre, de azt akarják, hogy a regionális vízművek ne vállaljanak a kormány támogatásával hosszú távú elkötelezettségeket.

Kijelentette, hogy a jelenlegi kormányzati időszak utolsó heteiben kötött szerződéseket - kormányra kerülésük esetén - felül fogják vizsgálni és ha szükséges, akkor fel is bontják azokat.

Kérdésre válaszolva Bencsik János közölte, hogy a meghirdetett közbeszerzések milliárdos nagyságrendű üzemeltetési, üzemfenntartási, karbantartási munkákról szólnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását