2024. május 11. - Ferenc

Az MDF az ügyfélkapuról

Az MDF azt szeretné, ha azok az állampolgárok, akik az okmányirodákban hivatalos dolgaikat intézik, automatikusan megkapják azt a kódjukat, amellyel jogosultak lesznek az úgynevezett ügyfélkapuba belépni, és hivatalos ügyeiket ezt követően elektronikus út
2008. február 19. kedd 14:28 - Hírextra
"A Magyar Demokrata Fórum a mai napon a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény módosítását kezdeményezte" - fogalmazott az MTI-nek kedden Pettkó András.

Hozzátette: az MDF ezzel az indítvánnyal azt szeretné elérni, hogy minden okmányt készíttető ügyfél ne csak saját kérésre, hanem az okmányirodával való találkozáskor automatikusan kapjon úgynevezett kulcsot az elektronikus ügyfélkapu használatához.

A módosítás célja az is - közölte a politikus -, hogy direkt módon is felhívja az ügyfelek figyelmét az elektronikus ügyintézés lehetőségére. Ám a használat nem kötelező, hiszen továbbra is az ügyfél joga lesz eldönteni, hogy él-e az elektronikus ügyintézés lehetőségével, vagy nem.
Pettkó András úgy vélte, ez a módosítás hozzájárulna az elektronikus ügyintézési rendszer minél szélesebb körű megismertetéséhez és elterjedéséhez.

Közölte: az adatok szerint az év elejéig mintegy 560 ezren regisztráltak az ügyfélkapuban, s ez a szám hónapról hónapra emelkedik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását