2024. május 7. - Gizella

Megtalálták az elveszett kisgyereket

Épen és egészségesen megtalálták Párizs egyik elővárosában azt a másfél éves kisfiút, akinek elrablása miatt kedden este országos riasztást léptetett életbe a francia igazságügyi minisztérium.
2010. február 17. szerda 14:53 - HírExtra
A gyermek a rendőrségi feltételezéseknek megfelelően apjánál volt: a 28 éves férfit őrizetbe vette a rendőrség. Az emberrablási riasztást azért léptették életbe, mert a kisfiú anyját kedden délelőtt otthonában megölték, a gyerek pedig eltűnt a lakásból. A rendőrség az apát gyanúsítja a gyilkossággal. Jean-Jacques Bosc ügyész elmondta: a riasztást követően az apa egyik ismerőse bejelentésének köszönhetően bukkant a rendőrség a férfi és a gyermek nyomaira.

A francia tömegtájékoztatási eszközök információi szerint a 26 éves nőt többszöri késszúrással ölték meg. A rendőrséget az áldozat szomszédjai riasztották, akik a gyanús zajok alapján azt gondolták: valaki betört a szomszéd lakásba. A gyanúsítottnak korábban már volt dolga a rendőrséggel, miután gyermeke anyját - akivel már hónapok óta nem élt együtt - halálosan megfenyegette. Csoportosan elkövetett erőszak gyanúja miatt jelenleg is eljárás folyik ellene. A kisfiút egyelőre egy a lakóhelyéhez közeli nevelőintézetben helyezték el.

A francia országos televíziókban és rádiókban a riasztási tervnek megfelelően kedden este negyedóránként közölték a gyermek és a feltételezett emberrabló személyleírását, valamint SMS-ekben és internetes üzenetekben kértek a lakosság segítségét a kisfiú megtalálásához. A riasztást követően öt órával érkezett az a bejelentés, amely nyomra vezette a rendőröket.

Az emberrablási riasztást 2006 februárjában léptette életbe Franciaország. A kiskorúak elrablására vonatkozó riadótervnek megfelelően - amennyiben szemtanúk igazolják a bűncselekményt - a hatóságok néhány órán belül országos felhívást tesznek közzé a tömegtájékoztatási eszközökben, pályaudvarokon, autópályákon, repülőtereken. Szakemberek szerint ugyanis emberrablás esetén az első 24 óra sorsdöntő lehet a kutatás sikere szempontjából.

Az elmúlt négy évben kilenc alkalommal történt ilyen jellegű riasztás Franciaországban, s mind a kilenc esetben sikerült megtalálni az eltűnt gyereket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását