2024. május 3. - Tímea, Irma

Minden évszakban kínálnak valamit Győrött

Minden évszakban kínálnak kulturális és szórakoztató programokat a győrieknek és a városba látogatóknak; a Négy évszak fesztivál március közepén veszi kezdetét - mondta el Serfőzőné Tóth Andrea, az önkormányzat kulturális csoportvezetője kedden a témában rendezett konferencián.
2010. február 16. kedd 14:35 - HírExtra
A március 15-iki megemlékezések után koncertekkel folytatódik az eseménysorozat, majd a Táncművészeti fesztivál következik június 24. és 30. között, valamint a gyerekeknek szóló úgy nevezett Győrkőcfesztivál július első napjaiban.

Újdonság lesz ez évben a Vaskakas Ünnepi Játékok, amely a városhoz kötődő vaskakas legendát eleveníti fel. A háromnapos programot július közepén tartják több szabadtéri helyszínen.

A város barokk tradícióit életben tartó "varázslatos hétvégén" az egykori ceremóniákat, köztük a barokk esküvői szertartást ismerhetik meg azok az érdeklődők, akik augusztus 13. és 15. között Győrbe látogatnak.

Az Oscar-díjas olasz zeneszerző-karmester, Ennio Morricone és a Győri Filharmonikus Zenekar szabadtéri koncertje búcsúztatja a nyarat augusztus 27-én. A győri muzsikusok tavaly nagy sikerű vendégjáték-sorozatot vittek véghez Morriconéval; felléptek például Marokkóban, Dél-Koreában, Kínában és Lengyelországban is.

Az ősz a magyar hagyományok felelevenítésének időszaka lesz Győrött: szeptember 10. és 12. között bemutatkoznak az egykori céhek, megnyitják a régi mesterségek utcáját, hazai és külföldi néptáncegyüttesek lépnek fel és megünneplik a magyar dal napját.
Könyvünnepnek ismét otthont ad a város: az októberi könyvszalon rendezvényeit premierek, író-olvasó találkozók színesítik.

A fesztiválokra az idén 160 millió forintot, a tavalyihoz hasonló összeget költ a város.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását