2024. április 29. - Péter

Végre! Csillagot kap a híres gitáros a Hírességek sétányán

Csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán George Harrison április 14-én. A Beatles 2001-ben elhunyt szólógitárosának emlékünnepségén jelen lesz özvegye, Olivia Harrison és fia, Dhani.
2009. április 5. vasárnap 18:30 - HírExtra
A Beatles együttessel George már megkapta a hírességeknek járó csillagot a legendás sétányon, de személyre szólóan eddig csak John Lennont örökítették meg ily módon.

Harrison csillagát Hollywoodban a Capitol lemeztársaság épülete előtt helyezik el. Ő lesz a 2382. a hírességek sorában, akikről megemlékeznek a nevezetes sétányon.

A visszahúzódó George a nyugodt Beatle nevet érdemelte ki. Már 16 éves korában csatlakozott a Beatles elődjéhez, a The Quarrymenhez.

A rockabilly és a keleti zene jelentős mértékben hatott stílusára a Beatles korai korszakától kezdve. A keleti zene stílusjegyei kimutathatók a Sgt. Pepper,s Lonely Hearts Club Band című 1967-es albumon, majd az egy évvel későbbi The White Albumként ismert dupla Beatles-lemezen. Ennek a híres dala volt többek között a Something, a While My Guitar Gently Weeps.

Amikor az együttes feloszlott, az All Things Must Pass és The Concert For Bangla Desh című albumokkal, a Cloud Nine és Brainwashed című dalokkal írta be a nevét a rocktörténelembe.

A nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján George Harrison Bob Dylannel, Roy Orbisonnal, Tom Pettyvel és Jeff Lynne-nal együtt tagja volt a Traveling Wilburys szupergroupnak és sikeres lemezt készítettek ezzel a címmel.

Harrison csillagavatásával összefüggésben a Capitol/EMI kiadó a hónap végéig nyilvánosságra hozza a néhai Beatles-taggal kapcsolatos új terveit.

Martin Scorsese, aki zenés filmek sokaságával rukkolt elő az elmúlt években, dokumentumfilmet rendez Harrisonról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását