2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ellenbál az Opera előtt

Performanszok, utcazenészek, gépzene és tánc mellett melegételosztás is várja az Ellenoperabál résztvevőit szombaton a volt Balettintézet előtti téren Budapesten.
2010. február 9. kedd 13:37 - HírExtra
A délután 4 órakor kezdődő utcabál programjai között szerepel a többi között gépzene, 17 órakor melegételosztás, utcazenészek fellépése egy szál gitárral, performanszok és tánc 22 óráig - közölte a szervező ATTAC Magyarország Egyesület kedden az MTI-vel.

Az ellenrendezvény célja a közvélemény figyelmének felhívása a fennálló rendszer antagonisztikus ellentmondásaira, és az ezekből fakadó társadalmi igazságtalanságokra. Az ellenoperabál a mai magyar valóságot mutatja be, és tükröt tart a néptől elidegenedett hatalom számára.

Az operabálok ellenpontozásaként az ATTAC Magyarország Egyesület más civil szervezetekkel együtt immár öt éve szerve ellenoperabálokat, utcabálokat a magyar társadalom kirekesztettjei, a hajléktalanok, a munkanélküliek, a kizsákmányoltak, a nyugdíjasok és a reményvesztett fiatalok számára. Ezek a rendezvények rendszerkritikát fogalmaznak meg, rámutatnak a szegénység rohamos terjedésére, a magas és egyre növekvő munkanélküliségre, a tömegek fokozódó létbizonytalanságára.

A Budapesti Operabált a rendszerváltozás után először 1996. február 17-én rendezték meg. Ebben az évben február 13-án tartják, szervezői szerint ez a rendezvény "a bálok bálja, a hazai társasági és üzleti élet kiemelkedő eseménye" - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását