2024. április 20. - Tivadar

Pierre Cardin vizet prédikál

Pierre Cardin francia divattervező büszke, hogy élete során sokféle terméket alkotott, illetve adta hozzájuk a nevét, legutóbb egy vízhez.
2010. február 22. hétfő 19:25 - HírExtra
"Jelenleg ezer termék fűződik a nevemhez" - mondta a 87 éves divatdiktátor - "Kibővítettem az üzletemet, és nevem bejárta az egész világot".

A divattervező, aki vállalkozásának alapítása után hatvan évvel egy ásványvízhez is a nevét adta, egyelőre nem gondol arra, hogy abbahagyja a munkát. "Még formában vagyok és egyáltalán nem vagyok elmeszesedve" - jelentette ki a dizájner.

Cardint a divatiparban a szabadalmaztatás úttörőjeként tartják számon. Általában nevét kölcsönözte egy terméknek, majd az ebből származó nyereségből "beszedte" részesedését.

A divatdiktátor legutóbbi vállalkozásaként nemrég megvásárolta Sade márki egykori kastélyát, hogy ott golfpályát rendezzen be. A pályán kanyargó utak mentén a fákat szobrokkal helyettesítették, hogy "ötvözzék a művészetet a sporttal".
Cardin személyes vagyonát 310 millió euróra (87 milliárd forintra) becsülik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását