2020. július 5. - Emese, Sarolta

Magyar alkotók az osztrák filmszemlén

Pejó Róbert Látogatás című filmje nyitja az idei osztrák filmszemlét, s a seregszemle versenyprogramjában szerepel Jancsó Miklós Oda az igazság című alkotása - tájékoztatta az MTI-t Naszály György, a Magyar Filmszemle sajtófőnöke.
2010. február 2. kedd 12:50 - HírExtra
A Diagonale 2010-et megelőzően mindkét filmet bemutatják a 41. Magyar Filmszemlén is. Az osztrák filmek seregszemléjét március 16. és 21. között rendezik meg Grazban.

A Látogatás című pszichothriller osztrák-svájci-magyar koprodukcióban készült Thomas Galvinic A kamerás gyilkos (Der Kameramörder) című könyve alapján. A történet szerint Thomas és barátnője, Sonja meghívja barátait egy hétvégére, ám a környéken két gyereket brutálisan meggyilkolnak. A barátok egymást kezdik gyanúsítgatni; a régen várt találkozás és az idilli hétvége pedig rémálommá válik. A főbb szerepekben Gryllus Dorka, Merab Ninindze, Ursina Lardi és Andreas Lust látható.

Jancsó Miklós új moziját, az Oda az igazságot vetítik kedden a 41. Magyar Filmszemle megnyitóján. A 88 éves rendező Mátyás királyról forgatott magyar-osztrák-lengyel koprodukcióban történelmi drámát, amely kevésbé az uralkodóról, sokkal inkább rólunk, az országról szól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását