2024. június 17. - Laura, Alida

Ezerhétszáz aláírás az állandó rendőri jelenlétért

Ezerhétszázan írták alá Faddon azt az ívet, amellyel állandó rendőri jelenlétet kérnek a községben - közölte a település független polgármestere szerdán Faddon, a község közbiztonsági helyzetéről tartott sajtótájékoztatón.
2010. január 27. szerda 21:06 - HírExtra
"Tavaly olyan bűncselekmény-sorozat történt Faddon, amely sok állampolgárnál kiverte a biztosítékot" - mondta Fülöp János. A 4800 lakosú település polgármestere arra a rablássorozatra utalt, amelynek során idős embereket bántalmaztak. A bűncselekménynek egyelőre három gyanúsítottja van előzetes letartóztatásban.

Az aláírásgyűjtéssel azt szeretnék elérni, hogy Faddon látható legyen a rendőri jelenlét - jelentette ki a község vezetője. Mint mondta, december közepétől, amióta folyamatosan vannak rendőrök a faluban, mindössze egy bűncselekmény történt.

A polgármester hozzátette: a Tolna városi rendőrőrsöt kellene megerősíteni, mert míg másutt ezer lakosra átlagosan másfél, Faddon csak egy rendőr jut. A faddiak ehhez kérnek forrást az országos rendőrfőkapitánytól.

Amit lehetett, megtették, így joggal várják a rendőrségtől, hogy részt vállaljon az erőfeszítésekből - mondta -, arra utalva, hogy a községben kétszeresére emelték a polgárőrség támogatását, hat településőrt és két mezőőrt foglalkoztatnak.

Varga Péter szekszárdi rendőrkapitány közölte: január 1-től három, április 1-től négy körzeti megbízott teljesít szolgálatot Faddon, így a nap 24 órájában van rendőr a településen. Ezt jó ideig fenntartják - tette hozzá. A rendőrkapitány azt mondta: bízik abban, hogy a Tolna megyében ígért ötven, szakközépiskolát végzett fiatal rendőrrel a szekszárdi kapitányság állományát is fel tudják tölteni; itt jelenleg 220 helyett 205 rendőr szolgál.

Sárközi János József Tolna megyei kisebbségi koordinátor a sajtótájékoztatón kijelentette: "a romákat is mélységesen felháborították ezek a bűncselekmények, amelyeket itt - ki kell mondani: roma emberek - elkövettek". Közölte: a roma vezetők kapcsolatban állnak a megyei főkapitányság két tisztjével, és ha romák követnek el bűncselekményeket, a helyszínen próbálják oldani a feszültséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását