2024. május 5. - Györgyi

A Berlinalén vetítik a Kilenc című filmet

Versenyen kívül, a Berlinale Special szekcióban mutatják be a jubileumi Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Rob Marshall Oscar-díjas sztárokkal tűzdelt filmmusicaljét, a Kilencet (Nine).
2010. január 21. csütörtök 18:54 - HírExtra
A filmben szereplő színészek közül Nicole Kidman, Sophia Loren, valamint Penélope Cruz mellett Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard és Judi Dench is Oscar-díjjal büszkélkedhet, azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy a nagy nevek közül ki látogat el Berlinbe az alkotás németországi bemutatójára.

A Berlinale Special elnevezésű szekcióban összesen 22 filmet mutatnak be, az alkotásokat Dieter Kosslick fesztiváligazgató válogatta össze. Az idei 22 filmből 12 a Berlinalén ünnepli világpremierjét.

A meghívott alkotások közül a fesztiválon láthatja először a közönség Doris Dörrie Die Friseuse (A fodrásznő) című új komédiáját, amely a német főváros Marzahn nevű negyedében élő, gyerekét egyedül nevelő fodrásznő története.

Jo Baier a Heinrich Mann regénye alapján készült Henri 4 című filmjével lesz jelen a Berlinalén, míg egy másik német rendező, Matti Geschonneck egy vérbeli berlini filmmel vesz részt a programban: a Boxhagener Platz az 1968-as Kelet-Berlinbe kalauzolja a nézőket.

Szintén a Berlinale Special keretében mutatják be Jackie Chan új filmjét, a Little Big Soldiert, amelyet Ting Seng (Ding Sheng) rendezett. Raoul Peck haiti rendező Moloch Tropical című alkotása a közelmúltban erős földrengés sújtotta karibi országról szól. Franciaországból a L'Autre Dumas (A másik Dumas) kapott meghívást, Saffy Nebbou filmjében Gérard Depardieu is látható. A szekcióban Silvio Soldini olasz rendező Cosa voglio di piu (Mit szeretnék még) című filmjét is bemutatják, csakúgy mint a rövidfilmekből álló Revolución Mexicót (Forradalom Mexikó), amelynek rendezői között Gael García Bernal is szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását