2024. május 5. - Györgyi

Sikeres koncertet adott a Queen és Paul Rodgers

A Queen együttes Paul Rodgersszel kiegészülve másodszor is nagy sikerrel szerepelt a Budapest Sportarénában. A közel két és fél órás kedd esti koncerten elhangzott csaknem minden dal, amelyért annak idején a Queent az egész világon megszerették.
2008. október 29. szerda 06:50 - Hírextra
A mintegy "háromnegyed-házas" koncert látványban felülmúlta a három évvel ezelőttit. Rövid időszakot leszámítva nem volt probléma a hanggal sem. A színpadról kifutót építettek az aktuális főszereplők számára - főként Paul Rodgers énekes és Brian May gitáros hatolt be a zsúfolt küzdőtér első harmadáig, de Roger Taylor dobos is kapott szólólehetőséget - nemcsak hangszerével, hanem énekhangjával is. Tetszést aratott énekesként Brian May is, aki a közönség számára "előgitározta" a Tavaszi szél, vizet áraszt című dalt.

A The Cosmos Rocks című új album dalai jobban szóltak, mint a meglehetősen vegyesen fogadott lemezen. A koncert azonban elsősorban a Queen klasszikus repertoárjával szerzett örömet a közönségnek. Elhangzott többek között az I Want to be Free, az Another One Bites The Dust, az I,m in Love With My Car, az A Kind of Magic, a Radio Gaga, a Crazy Little Thing Called Love, a The Show Must Go On. A ráadást nem sokáig kellett követelnie az egybegyűlteknek, a zenészek a színpadra visszatérve eljátszották Paul Rodgers bő harminc évvel ezelőtti sikerdalát, az All Right Now-t, s két Queen-klasszikussal, a We Will Rock You-val, és a We Are the Championsszal zárult a koncert.

A kivetítőn többször megidézték a 17 éve halott énekes Freddie Mercury képét és hangját.
A főszereplő Paul Rodgers, Brian May és Roger Taylor mellett az este folyamán Danny Miranda basszusgitározott, Spike Edney játszott billentyűs hangszereken és Jamie Moses gitározott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását