2024. június 17. - Laura, Alida

25 bázisponttal vágják meg az alapkamatot?

Az elemzők döntő többsége szerint a Magyar Nemzeti Bank hétfőn a jelenlegi 6,25 százalékról 25 bázisponttal 6,00 százalékra csökkenti az alapkamatot - áll a Reuters januári felmérésében.
2010. január 21. csütörtök 18:45 - HírExtra
A megkérdezett 27 elemző közül 23-an számítanak 25 bázispontos kamatvágásra, hárman 50 bázispontos csökkentést valószínűsítenek, egy elemző pedig a kamat tartását várja. Az alapkamat 2005. szeptember 20-tól 2006. június 20-ig volt 6 százalék. Az elemzők szerint az idei év végére 5,50 százalékra süllyedhet az alapkamat.

A 12 havi infláció januárban 5,8, 2010 átlagában 3,8 százalékos lesz a felmérés szerint, jövőre a fogyasztói árak 2,7 százalékkal haladják meg az idei évit.

A korábbi 3,9 százalékról 4,4 százalékra emelték az elemzők a 2010-re várható GDP arányos államháztartási hiányt, s ezzel egyidejűleg az idei GDP prognózisukat is rontották: a januári felmérés szerint az idén 0,2 százalékkal csökken a GDP, az előző felmérés összesítése még nulla százalékot, stagnálást mutatott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását