2024. május 18. - Erik, Alexandra

BKV sztrájk: folyt.köv.

Ma is folytatódik a BKV-sztrájk, miután a cég menedzsmentje és a szakszervezetek vezetői kedden nem tudtak megállapodni a kollektív szerződésről.
2010. január 13. szerda 07:53 - HírExtra
A BKV vezetése eredménytelennek nyilvánította a szakszervezetekkel kedden folytatott tárgyalásokat, mert továbbra sem tudja elfogadni a sztrájkolók ajánlatát, azzal ugyanis túllépné a rendelkezésre álló pénzügyi keretet.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője azt mondta: a BKV új ajánlatot nem tett, a szakszervezetek pedig nem tudnak engedni álláspontjukból, mert nincsenek plusz követeléseik. Azokat a juttatásokat szeretnék megtartani, amit eddig a kollektív szerződés biztosított.

A BKV szerint a cégvezetőség javaslata biztosítaná a dolgozóknak a korábbi kollektív szerződésben szereplő 3 százalékos nyugdíj- és egészségpénztári támogatást, de nem a kollektív szerződésben, hanem a bér jellegű kiadások között, a bértárgyalások keretében. Az érdekképviseletek azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy a kollektív szerződés keretében rögzítsék a 3-3 százalékos bér jellegű hozzájárulásokat.

A munkabeszüntetés ezért folytatódik, a felek délelőtt 10 órakor ülnek ismét tárgyalóasztalhoz.

Jól járhatók Budapesten a fő közlekedési útvonalak szerda kora reggel, de élénk forgalomra kell számítani - közölte a Fővinform ügyeletese az MTI-vel.

Egyelőre sem a városba bevezető szakaszon, sem a főútvonalakon nem alakult ki torlódás, a járműforgalom élénk, de folyamatos, egyedül a Budaörsi úton növekedett meg jelentősen a forgalom - mondta Lorencz Pálma.

Az UTV.hu webkameráinak képe szerint nagy a forgalom a Hungária és Róbert Károly körúton, a Vörösvári úton a Flórián térnél, a Váci úton a Róbert Károly körútnál. Jól járható a BAH csomópont, a Nagykörút az Oktogonnál és a Blaha Lujza térnél, továbbá az Erzsébet hídon sincsen egyelőre torlódás egyik irányban sem.

A szerdai üzemkezdetkor ugyan elindult, nem sokkal negyed hat után azonban leállt a villamosközlekedés a 3-as és 41A vonalakon, az 52A vonalán (Kispest, Határ út - Gubacsi út) viszont megindult a közlekedés - közölte a BKV az MTI-vel.

Szerda kora reggel így csak az 1-es, 2-es, 6-os, 47-es (csak a Bocskai út és Deák Ferenc tér között közlekedik), valamint az 52A villamosokkal lehet közlekedni, amelyek a BKV közlése szerint ritkábban járnak, mint egy átlagos hétköznapon.

Javult viszont a buszközlekedés, mivel újabb három vonalon, a 151A-n, 124-esen és 225-ösön is elindultak az első járatok, mindhárom vonalon alvállalkozók üzemeltetik a buszokat. Ezzel hétre nőtt azon vonalak száma, ahol van buszközlekedés.

A HÉV-, a metró- és a trolibuszvonalakon az első járatok üzemkezdetkor elindultak és azóta is menetrend szerint közlekednek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását