2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Franciaországban is nagy a baj

A havazás és az ónos eső Franciaországban továbbra is jelentős fennakadásokat okozott vasárnap a közúti, a vasúti és a légi közlekedésben.
2010. január 11. hétfő 07:15 - HírExtra
A legnagyobb káosz a lyoni repülőtéren alakult ki, amelyet szombat este az időjárási viszonyok miatt lezártak, s így utasok ezrei rekedtek a városban. Mintegy nyolcszáz személynek már nem jutott hely a környékbeli szállodákban, így ők a vöröskereszt által felállított kempingágyakon a tranzitban voltak kénytelenek tölteni az éjszakát.

Közülük ötszázan az Alpokba síelni készülő brit turisták, akiknek a Chambéry-be és Grenoble-ba tartó járatát a sűrű havazás miatt átirányították a lyoni repülőtérre, ahol vasárnap délelőtt fokozatosan indult újra a közlekedés.

Franciaország jelentős részén a havazást vasárnap ónos eső váltotta fel: több karambol történt a Párizs környéki közutakon a jeges útburkolat miatt, melynek következtében több útszakaszt le is zártak. A síkosság miatt a teherszállítás az ország nagyobb közútjain szünetel, a vonatok pedig késéssel közlekednek.

Az ország délkeleti részén 12 ezer háztartásban szombat óta szünetelt az áramszolgáltatás, amelynek helyreállítása éjjel is folytatódott. Vasárnap még háromezer lakásban nem volt áram, de a szolgáltató ígérete szerint estére mindenhol lesz villany.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását