2024. április 19. - Emma

Pörzse Sándor a Jobbik jelöltjeként indul

Pörzse Sándor a Jobbik képviselőjelöltjeként indul a 2010-es parlamenti választásokon - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Vona Gábor. A pártelnök azt mondta, hogy az újságíró a főváros I. kerületében indul majd.
2010. január 7. csütörtök 13:41 - HírExtra
Pörzse Sándor az országgyűlési választási kampányuk egyik fő arca, illetve a január közepén induló Barikád című hetilap főszerkesztője is lesz - tette hozzá a Jobbik elnöke.
Az MTI kérdésére, hogy a jelölt listán is indul-e, azt felelte, hogy a listáról még nem döntöttek.

Kijelentette, azért kérték fel Pörzse Sándort, mert a közéleti szereplők közül egyike azoknak a keveseknek, akik hitelesek tudtak maradni. Hozzátette, hogy az újságíró az elmúlt húsz évben "megalkuvás nélkül, keményen küzdött a posztkommunistákból vadkapitalistákká züllött politikusokkal szemben". Vona Gábor szerint a jelölt személye azt az üzenetet közvetíti, hogy a Jobbik lesz az az erő, amely végrehajtja a jelenlegi politikai garnitúra elszámoltatását.

Az elmúlt húsz évben Pörzse Sándor "kulturális missziót végzett", amikor hiánypótló történelmi ismeretterjesztő filmeket készített és a Jobbiknak is az-az egyik a célja, hogy a történelem elhallgatott eseményeit "végre a helyére tegye" - emelte ki a pártelnök.

A jelölt, Pörzse Sándor döntését indokolva azt mondta, hogy 2010-re az objektív újságírás megszűnt Magyarországon, mind a jobb-, mind a baloldalon. Közölte, hogy újságíróként elfogyott körülötte a levegő, mert olyan cenzúrával találkozott, amelyet nem lehetett felvállalni. Kijelentette, hogy kötelessége folytatni az elkezdett harcot, azért - mint mondta - "teljesen természetes, hogy gyakorlatilag ide sodródtam".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

fradilaci
2010. január 7. 15:41
Nagyon jó választás,+5százalék.Éljen Pörzse,hajrá JOBBIK!Szebb Jövőt!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását