2024. április 28. - Valéria

Polanski ügyvédje azt akarja, hogy a rendező felett távollétében ítélkezzenek

Roman Polanski ügyvédje arra kérte a kaliforniai fellebbviteli bíróságot, hogy távollétében ítélkezzenek a liliomtiprással vádolt, jelenleg Svájcban házi őrizetben tartott védence felett.
2010. január 7. csütörtök 13:34 - HírExtra
Chad Hummel, az Oscar-díjas filmrendező Los Angeles-i ügyvédje szerdán közölte: védence levélben kérte a per lefolytatását távollétében. Peter Espinoza bíró is megkapta a levelet, és január 22-én kívánja meghallgatni a filmrendező jogi képviselőjének indoklását.
A 76 esztendős Oscar-díjas filmest tavaly szeptemberben tartóztatták le Zürichben nemzetközi elfogatóparancs alapján. Az Egyesült Államok kérte a kiadatását, mert Polanski három évtizeddel ezelőtt megszökött az amerikai igazságszolgáltatás elől, amely liliomtiprásért akarta felelősségre vonni.

A rendezőre a harminc évvel ezelőtt elkövetett bűncselekmény miatt két év börtön várhat egy kaliforniai fegyintézetben. Polanski annak idején egy 13 éves lányt kábított el és rontott meg, tettét akkor vádalku keretében el is ismerte.

A rendező két hónapot töltött egy zürichi börtönben, majd december 4-én tetemes óvadék fejében házi őrizetbe kerülhetett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását