2024. május 12. - Pongrác

A karácsonyi repülőgépes merénylő Jemenben találkozott az al-Kaida imámjával

A nigériai fiatalember, aki tavaly karácsonykor megpróbálta felrobbantani egy Amszterdamból Detroitba tartó amerikai utasszállító repülőgépet, Jemenben találkozott Anvar al-Avlaki amerikai iszlám vallási vezetővel, aki kapcsolatban állt az al-Kaida terrorhálózattal - közölte egy magas rangú jemeni kormánytisztviselő csütörtökön.
2010. január 7. csütörtök 13:50 - HírExtra
Rsad al-Alimi védelmi és biztonsági kérdéseket felügyelő miniszterelnök-helyettes sajtóértekezletén azt mondta: vizsgálataik szerint a nigériai Sabva tartományba utazott, ahol találkozott az imámmal.

A vallási vezető az Egyesült Államokban született, és sokáig ott is élt. Élete során visszatalált arab gyökereihez, és gyűlöletet terjesztő fanatikus hitszónok lett belőle. Állítólag élénk elektronikus levelezésben állt Nidal Malik Hasan amerikai őrnaggyal, aki tavaly novemberben a Fort Hood texasi támaszponton lelőtt 13 katonát.

Hírek szerint Avlaki vallási tanácsokkal látta el Abdulmutallabot is, mielőtt a nigériai bankárcsalád fia fölszállt a Detroitba tartó amerikai repülőgép fedélzetére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását