2024. május 19. - Ivó, Milán

A Szentföld békéjéért imádkozott a jeruzsálemi latin pátriárka

A "szenvedő és reménykedő" Szentföld békéjéért való imádkozásra szólította fel a hívőket a jeruzsálemi latin pátriárka a betlehemi csütörtök éjféli misén.
2009. december 25. péntek 09:45 - HírExtra
Fuád Tual a ciszjordániai Betlehemben, a Születés templomával szomszédos Szent Katalin templomban tartott karácsonyi misét. A jeruzsálemi latin pátriárka homíliájában a palesztinokat és az izraelieket egyaránt egymás kölcsönös tiszteletére intette. - E föld lakói testvérek, akik ellenségként érzékelik egymást. Ez a föld azonban megérdemli, hogy itt be lehessen lélegezni a szabadságot, az igazságot, a szeretetet, a megbékélést, a békét és a biztonságot - mondta Fuád Tual.

Csütörtökön már a délutáni órákban több ezer keresztény gyűjt össze a Jászol téren, hogy erős biztonsági készültség közepette ott töltse a karácsony estét. Az ünnepségek kezdetén cserkészek vonultak be sípok, dobok és dudák hangjára a térre, szemben a Születés templomával, majd a tavaly júniusban hivatalba lépett Fuád Tual érkezett meg ünnepélyesen körmenet élén Jeruzsálemből Jézus Krisztus szülőhelyére.

A palesztin hatóságok mintegy 15 ezer látogatót vártak a betlehemi szentestére, s köztük 300 palesztint a Gázai övezetből, akik az izraeli hadsereg közlése szerint engedélyt kaptak a ciszjordániai karácsonyi ünneplésre.

Idén már több mint 1,6 millió látogatója volt Betlehemnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását