2024. június 16. - Jusztin

Az MSZP hisz a költségvetés erejében

Az elfogadott 2010. évi költségvetéssel lehet megőrizni a stabilitást, megszilárdítani a válságkezelés eredményeit és megalapozni a mielőbbi tartós növekedést - mondta Szabó Lajos, az MSZP költségvetési munkacsoportjának vezetője pénteken az MTI-nek.
2009. december 4. péntek 20:07 - HírExtra
A politikus, aki Orbán Viktor a költségvetést bíráló szavaira reagált, azt mondta: a büdzsé elfogadásával sikerült elérni, hogy az ország a válság alatt is biztonságban érezheti magát. Ez a költségvetés a stabil forintot, az alacsony kamatokat, a megmaradó és megmenthető munkahelyeket, a fenntartható szociális rendszert és az értékmegtartó nyugdíjakat szolgálja - tette hozzá.

A szocialista politikus szerint az adótörvényekkel sikerülhet elérni, hogy a válság után Magyarország a befektetők szempontjából vonzó országgá váljon.

"Nem tartjuk szerencsésnek azt a bábjátékot, amely szereplőjévé Magyarországot Orbán Viktor teszi" - hangsúlyozta Szabó Lajos.

Mint hozzáfűzte: "nekünk soha nem azzal van bajunk, ha valaki ellenvéleményt fogalmaz meg, hanem azzal, ha ezt önös célokra kívánják felhasználni. Ideje lenne, hogy a legnagyobb ellenzéki párt előjöjjön a maga gazdaságpolitikai elképzeléseivel".

Orbán Viktor szerint egyértelművé vált az a gyanú, hogy a hétfőn elfogadott jövő évi büdzsé egy fiktív költségvetés, s ezért - mint mondta - meg kell találni annak lehetőségét, hogy felelősségre lehessen vonni azokat az embereket, akik "nyilvánvalóan, szándékosan, valótlan számokra építve, fiktív költségvetést" fogadtatnak el a parlamenttel.

A Fidesz elnöke ezt azután mondta, hogy pénteken találkozott a költségvetéssel kapcsolatos nyílt levelet aláíró közgazdászokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását