2024. június 16. - Jusztin

Oszkó nem tud mit kezdeni Budai kijelentéseivel

Oszkó Péter pénzügyminiszter sajnálja, hogy Budai Gyula a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója szakmai szempontokat nélkülözve fogalmazza meg javaslatait, fejti ki álláspontját, tesz személyes megjegyzéseket.
2009. december 3. csütörtök 22:10 - HírExtra
Oszkó Péter azt is sajnálja, hogy a korábbi megbeszélések során kialakult civilizált hangnem ilyen mértékben megváltozott - írták.

Közölték: a pénzügyminiszter "alapvető feladatának tartja az állam tulajdonában lévő vagyon őrzését, hatékony kezelését, gyarapítását. Ennek szellemében dolgozik, az ezt szolgáló programot kívánja megvalósítani munkája során".

A Magosz szövetségi igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján felszólította Oszkó Pétert: fogadja el Benedek Fülöpnek, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vezérigazgató-helyettesének a lemondását.

Budai Gyula azt javasolta Oszkó Péternek: "menjen vissza ahhoz a céghez, ahonnan jött, folytassa az offshore cégek gyártását", mert az, amit a vagyonkezelőt felügyelő pénzügyminiszterként folytat, minden, csak nem szakmaiság. Közölte, sajtóinformációk szerint Benedek Fülöp szerdán felajánlotta lemondását a bírósági ítélet miatt.

Oszkó Péternek nem lett volna szabad hagynia, hogy "idáig fajuljanak a dolgok" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy a pénzügyminiszter szerinte még Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszternél is rosszabb teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban.

Benedek Fülöpöt, az agrártárca volt szakállamtitkárát kedden nem jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hivatali visszaélés miatt a Heves Megyei Bíróság.

Oszkó Péter csütörtökön elfogadta Benedek Fülöp aznap benyújtott lemondását.
A pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a vezérigazgató-helyettesnek nem jár végkielégítés, pozíciójára pedig még nincs utód, pályázatot írnak ki a posztra.

Oszkó Péter közölte: Benedek Fülöp nem indokolta meg lemondását, azonban erre ő sem kérte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását