2024. május 2. - Zsigmond

Az OCÖ politikai lépéseket vár a zsidó- és cigányellenesség visszaszorítására

Határozott büntetőjogi és politikai lépéseket vár az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a politikai pártoktól és a civil szervezetektől, hogy visszaszorítsák az egyre erősödő zsidó- és cigányellenes megnyilvánulásokat - mondta Kolompár Orbán annak kapcsán
2007. május 2. szerda 08:29 - Hírextra
Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke szerint egy soha nem látott szolidaritásra és összefogásra van szükség, hogy 63 évvel a holokausztot követően újra felhívják a társadalom figyelmét egy beteg eszme újraéledésére. Horváth Aladár szerint az SZDSZ lépése nemes gesztus a romák és a faji megkülönböztetést elutasító állampolgárok felé.

A Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke hozzátette: ugyanakkor nem fogadható el, hogy az "új nácik" megakadályozhassák május 1. vagy más állami ünnep szabad megtartását.

Az SZDSZ kedden közleményben közölte, hogy elmarad a keddre meghirdetett liberális majális a Hajógyári-szigeten, mert az előkészületek során a Jobbik Magyarországért Mozgalom közeli rendezvényéről érkező garázdák késsel fenyegették az SZDSZ rendezvényén dolgozó roma származású munkatársakat.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója elmondta, hogy egy, a rendezvényükről az SZDSZ sátorba átsétált fiatalember nemzeti színű pólója miatt alakult ki szóváltás a két rendezvény résztvevői között. A pártigazgató úgy tudja, hogy a roma származású munkatársak kisfejszékkel és bozótvágó késekkel kergették el a fiatalembert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását