2024. május 2. - Zsigmond

Szeretettel, segíteni akarással nyit a Mikulásporta

A legenda életre keltésén kívül a segíteni akarás, jókora adag szeretet, illetve varázslatos percek, órák nyújtása a fő célja a Pest megyei Tárnokon megnyílt Mikulásportának.
2009. december 2. szerda 10:42 - HírExtra
A megyehatáron is átívelő kezdeményezés főszervezője, Vizsy – Gombosi Lilla, a helyi művelődési ház igazgatója elmondta, hogy a csodálatos mesevilágot már a keddi megnyitó után közel 120-an keresték fel, még a budapesti gazdagréti lakótelepről is érkeztek gyerekek. A kicsiket és a nagyobbakat (tavaly a legidősebb látogató egy 86 éves férfi volt) személyesen az „igazi” Mikulás fogadja intim kuckójában, ahol minden titok feltárul, s ahol egy-egy apró ajándék mindenkinek jut.

A Mikulás-fonon fel is lehet hívni a gyerekek barátját, aki visszahívja a kicsiket, ha mondjuk lovai etetése miatt rövid időre ki kell mennie a szobájából. Ilyenkor a manók, vagy a tündérek veszik fel a kagylót, s közvetítik az üzenetet. A számítógépbarát kicsik akár elektronikus levelet is írhatnak.

A tárnoki művelődési ház udvarán sosem lehet unatkozni. A kis karámban elhelyezett két miku-ló alig várja, hogy megetessék őket a gyerekek, akiket roskadásig megrakott szán és különleges zöldségek fogadnak a kertben. A vállalkozó kedvűek a hosszú csőről leguruló diók törésével tehetik próbára ügyességüket, de másfajta játékok is gondoskodnak a felhőtlen kikapcsolódásról.

A főszervező szerint a Mikulásporta egyik legnépszerűbb helye a manók szobájában elhelyezett reményfal, ahová mindenki feltűzheti írásos kívánságait. Sokatmondó tény, hogy tavaly 20 éves, sőt annál idősebb felnőtt cetlijei is ott lapultak a falon.

Az idei, a korábbi rendezvénynél gazdagabb és szélesebb körű Mikulásportán kézműves foglalkozásokkal – egyebek mellett üveg karácsonyfa díszek készítésével -, valamint zenei és kulturális programokkal is kedveskednek a látogatóknak. A Mikulásporta december 6-ig reggel 9 és délután 5 óra között várja tárt kapukkal a jó „öreg szakállas” barátait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását