2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hasznos tilalom, egészségesebb anyák

Az Írországban 2004-ben életbe léptetett munkahelyi dohányzási tilalom után csökkent a terhesség alatt cigarettázó nők száma, ezzel együtt pedig a koraszülések kockázata is - derült ki egy frissen közölt tanulmányból.
2009. november 27. péntek 14:33 - HírExtra
A 2003-as adatokhoz képest a 2005-ös felmérések azt mutatták, hogy 12 százalékkal kevesebb nő gyújtott rá a terhesség alatt - olvasható a BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynecology című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányban.

Az dublini Tobacco Free Research Institute (Kutatóközpont a dohányzásmentességért) szakemberei a munkahelyi dohányzási tilalom életbe lépése utáni évben arra is figyelmesek lettek, hogy a rendelkezés előtti évhez képest jelentősen, 25 százalékkal csökkent a koraszülések kockázata. A dohányzás ismert kockázata a terhesség során a koraszülés veszélye és az alacsony születési súly.

A kutatók összesen 7593 esetet kísértek figyelemmel 2003-ban, és 7648-at pedig 2005-ben. A felmérés során más tényezőket, így a korábbi szüléseket, az alkoholfogyasztást, a vérnyomást és a terhesség alatti komplikációkat is figyelembe vették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását